fbpx
Gemerský expres oživí zabudnuté trate

Všetkým, ktorí radi cestujú nie len za hranice, ale aj doma, sa naskytá nová príležitosť. Do víkendových plánov na máj a jún môžu zahrnúť výlety a turistiku v gemerskom regióne. Dopravu z Košíc im uľahčí nový mimoriadny turistický vlak Gemerský expres. Ten nadväzuje na podobný spoj, ktorý vlani v lete i počas tejto zimy prevádzkovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko.

Gemerský expres bude premávať každú sobotu od 4. 5. do 22. 6. 2019 (vrátane) s ranným odchodom o 8.00 hod. z košickej železničnej stanice. V stanici Plešivec sa súprava rozpojí a cestujúci si môžu zvoliť, ktorým smerom budú pokračovať – buď na Slavošovce, alebo Muráň. Návrat do Košíc je o 18.50 hod. Cestujúci si teda môžu naplánovať aj viacero sobôt a objavovať nespočetné množstvo zaujímavých zákutí, ktoré táto lokalita ponúka.

No a Košice Región Turizmus pripravil ku Gemerskému expresu aj prehľad tipov na miesta na trase, ktoré sa oplatí vidieť. Záujemcovia sa k nim a k cestovným lístkom dostanú v Regionálnom informačnom bode v Košiciach, ale aj na novom webe vylety.kosiceregion.com. V predaji sú len obojsmerné lístky s jednotnou cenou 14 eur pre dospelých, 9 eur pre osoby 3 – 18 r., nad 62 r., držiteľov preukazov ŤZP a ich sprievodcov. Deti do 3 rokov cestujú zdarma, avšak bez nároku na miesto.