fbpx
MÁJ 2018 V KAŠTIELI BETLIAR

Slovenské národné múzeum – Múzeum Betliar si pre svojich návštevníkov pripravilo počas mesiaca máj viacero zaujímavých podujatí. V dňoch 5. a 6. mája 2018 sa už po štvrtý krát bude konať víkendový kvetinový trh. Kvetiny ako súčasť okrasnej záhrady mali u Andrássyovcov veľkú tradíciu, návštevníci budú mať preto v týchto dňoch možnosť zakúpiť si v areáli kaštieľa rôzne druhy letničiek a remeselné výrobky. V sobotu 5.mája bude pre najmenších návštevníkov o 14:00 pripravené detské divadelné predstavenie s názvom Ďurošík, v podaní mestského divadla Actores z Rožňavy.

V nedeľu bude pre návštevníkov vstup do kaštieľa bezplatný. Bezplatné vstupenky je možné si vyzdvihnúť v pokladni, pričom vstupy so sprievodcom budú organizované každých 30 minút s obmedzeným počtom 30 osôb v skupine. Prehliadky kaštieľa začínajú o 9:30, posledný vstup bude o 17:30. V tento deň nie je možné rezervovať si vstup do kaštieľa vopred. Pre milovníkov hudby z obdobia prvej polovice minulého storočia zahrá v nedeľu o 15:00 rožňavská kapela Retro Music Band.

Brány kaštieľa budú pre návštevníkov otvorené aj počas predĺžených víkendov, tj. v pondelky 30. apríla a 7.mája 2018, a 19. mája sa bude konať obľúbené podujatia s názvom Noc múzeí a galérii. Naše múzeum bude v tento deň pre návštevníkov otvorené až do neskorých večerných hodín a pripravený bude taktiež zaujímavý sprievodný program. Do 1.mája si môžu návštevníci taktiež prezrieť výstavu o kráľovnej Márii Terézii.