fbpx
Krásnohorské hradné hry opäť nesklamali, pod hradom sa zišlo viac ako 4 000 ľudí

Krásnohorské hradné hry majú za sebou ďalší úspešný ročník. Prvú augustovú sobotu vyšlo počasie ako na objednávku a obľúbený festival prilákal pod Krásnu Hôrku viac ako 4 tisíc návštevníkov z celého Slovenska od Bratislavy až po Michalovce. Medzi nimi nechýbali skalní priaznivci Krásnohorských hier, ale ani takí, ktorí sem prišli po prvý raz.

Organizátori opäť pripravili množstvo overených atrakcií, vďaka ktorým vládla na podujatí počas celého dňa stredoveká atmosféra. Svoje zručnosti predviedli šermiari, lukostrelci, sokoliari aj rytieri. Nemenej zaujímavá bola delostreľba alebo dobové tance. Veľký úspech však mal najmä turnaj o Krásnohorský červený šíp a taktiež predstavenie oživujúce jazdecké tradície maďarských čikóšov a husárov. Vyvrcholením programu boli súboje rytierov a jazdcov na koňoch. Po západe slnka však stredovekí bojovníci zložili svoje meče a prenechali pódium Petrovi Cmorikovi a jeho kapele.

Prázdninovú zábavu si vo veľkom užili aj deti. Do Krásnohorského Podhradia ich prišlo približne 800 a podujatie tak aj tento rok potvrdilo svoj rodinný charakter. Počas bitky o slamený hrad Slamburg sa dosýta vyšantili všetci detskí stredovekí dobyvatelia. Pre malých bojovníkov však bola lákadlom predovšetkým Rytierska dráha. Tí, ktorí ju zvládli absolvovať celú získali špeciálny dekrét a boli menovaní do rytierskeho stavu.