fbpx
Rádio Košice pridáva k zvuku obraz

Regionálna jednotka na Slovensku – Rádio Košice prišlo v uplynulých týždňoch s ďalším originálnym nápadom. Poslucháči sa vďaka unikátnemu projektu môžu stať divákmi i reportérmi. Východ má tak svoju televíziu 21. storočia – TV KOŠICE.

Februárová teasingová kampaň, ktorá v Košiciach vyvolala stovky otáznikov, začiatkom marca odhalila zámery. V metropole východu vznikla nová televízia TV KOŠICE. Svojím sloganom Televízia vašimi očami vyjadruje, že divákom je ponúknuté iba to, čo ich zaujíma, alebo čím sami môžu prispieť.

Aktuálne TV KOŠICE, za ktorou stojí silná značka Rádio Košice, štartuje štvrtý mesiac a i za pomerne krátke obdobie možno hovoriť o silnej interaktivite zo strany poslucháčov/divákov. Svojimi postrehmi upozorňujú na problémy bežných ľudí, chyby samosprávy, no rovnako môžu prostredníctvom fotiek a videí preniesť atmosféru rôznych podujatí. Sami tak obohacujú zvuk o obraz. V Košiciach vznikol formát, aký na Slovensku a ani v strednej Európe doposiaľ neexistoval, keďže ide o jedinečnú a špeciálne navrhnutú aplikáciu, ktorá je voľne dostupná pre každého používateľa (smartfónu, ale i bežného počítača). TV KOŠICE denne prináša témy, o ktorých (ne)vieme, udalosti, ktoré sa dejú okolo nás, (nielen) v našom meste. Ale hlavne očami bežných ľudí.

Staň sa reportérom TVKOSICE.SK

TV KOŠICE ponúka priestor na vlastnú prezentáciu, a to bežným používateľom. „V dnešnej rýchlej dobe sme svedkami toho, ako médiá podsúvajú svoje názory divákom bez toho, aby im nechali priestor na ich vlastný pohľad na vec. Dochádza tak k manipulácii informácií, a to nie je voči percipientom fér. Rozhodli sme sa preto vytvoriť platformu, v ktorej budú reportérmi práve bežní ľudia a ponúknu reálny, nie skreslený pohľad,“ vysvetlil autor myšlienky Marek Petráš z reklamnej spoločnosti MARK MEDIA.

Nafoť, natoč, zdieľaj

Používatelia TV KOŠICE môžu po krátkej a jednoduchej registrácii na stránke www.tvkosice.sk publikovať vlastné reportáže, fotografie, videá, komentáre. Stačí aplikácia, ktorá je voľne dostupná v Apple Store i Google Play Store, a zdieľať. Používateľ si môže vybrať oblasť, ktorá ho zaujíma najviac. Od spravodajstva cez problémy samosprávy, ktoré sa neriešia, kuriozity, zaujímavosti, tipy alebo situácie, ktoré sa stali súčasťou bežného dňa. Priestor dostávajú aj kultúrne inštitúcie, športové podujatia či iné aktivity, ktoré môžu prezentovať svoju tvorbu. Na východe tak vznikla televízia, o ktorú sa môžu ľudia oprieť, tak, ako sú na to zvyknutí pri Rádiu Košice. Aj vy môžete byť jej súčasťou. Viac informácii na www.tvkosice.sk

Zdroj: Rádio Košice