fbpx
Košické letecké dni 2019 zaplnia oblohu nad Košicami

Vlani reštartovaná air-show nad Košicami sa tohto roku mení na dvojdňové podujatie. Vychutnajte si vzdušnú akrobaciu špičkových pilotov, moderné armádne helikoptéry, ale aj historické stroje, ktoré brázdili oblohu desaťročia dozadu. Dámy a páni, predstavujeme vám Košické letecké dni 2019!

Košické letecké dni banner

Piloti sú pripravení, lietadlá vyleštené a organizátori dolaďujú posledné drobnosti pred najväčšou leteckou udalosťou roka v Košiciach. Už prvý septembrový víkend (7. a 8. septembra 2019) bude nebo nad metropolou východu hýriť farbami a z každej strany sa na nás bude valiť hukot leteckých motorov. Tento rok sa pripravte na väčšiu šou, ktorá sa zopakuje hneď dva dni po sebe v priestoroch Letiska Košice, Aeroklubu Košice a v Múzeu letectva v Košiciach.

Zaujímavosti z kuchyne príprav Košických leteckých dní 2019 v novom dieli podcastu Vyrazme si:



Najkrajšie akrobatické kúsky predvedú tí najlepší airshow piloti na svete!

Praví majstri vzdušnej akrobacie ovládajú svoje stroje tak dokonale, že s nimi pred očami divákov priam ohýbajú zákony fyziky. A na koho sa môžete tešiť na Košických leteckých dňoch 2019?

Do Košíc prichádza – slovenskému publiku dobre známy – Zoltán Veres na svojom akrobatickom špeciáli MXS. Maďarskú družinu ďalej tvorí vojenský pilot Gyula Vári so sovietskou legendou Jakovlevom JAK-52 a Lajos Imreh, ktorý predvedie svoje zručnosti na vrtuľníku Mi-2.

Lajos Imreh a jeho kúsky s Mi-2 nad Dunajom v Budapešti.

Silné zastúpenie v poli pilotov budú mať aj naši severní susedia. Do Košíc sa vracia Artur Kielak, ktorý je, okrem vykrúcania sa s akrobatickými špeciálmi, aj serióznym pilotom dopravného lietadla spoločnosti Rynair. Na Extra 330 sa nad hlavami košického publika predstaví tiež mnohonásobný majster sveta Maciej Pospieszyński na svojej Extra 330 SC.

Na Košický letecký deň prichádza Maciej Pospieszyński.

Ďalšie mená a stroje, ktoré by ste si nemali nechať ujsť?

Na legendárnom československom výcvikovom lietadle L29 Delfín sa na košickej oblohe bude už v ranných hodinách “premávať” generál letectva Jozef Pivači. Počas letových ukážok vám všetky finesy a pikošky poodhalí naslovovzatý odborník – profesionálny komentátor a pilot, šéf jury preszížnej série Red Bull Air Race Stanislav Bajzík. Celým programom Košických leteckých dní 2019 vás prevedie známa rozhlasová moderátorka Didiana. Tešiť sa môžete aj na orgnaizovaný prelet stíhačiek či sledovanie príletu a odletu pravidelnej linky Košice – Varšava na vlastné oči, hneď vedľa runway košického letiska. Zaujímavosti o historických lietadlách, ktoré na Košických letecký dňoch uvidíte, nájdete v tomto článku.

Pozrite si atmosféru Košického leteckého dňa 2018 v krátkom videu:

Vstupenky na Košické letecké dni 2019 si môžete kúpiť buď počas podujatia priamo na mieste v cene 5 €/os.

Alebo ušetríte a kúpite si ich v zvýhodnenej cene v predpredaji za 4 €/os na jeden deň, resp. 7 €/os. na oba dni. Online predpredaj nájdete na tejto stránke pod textom, osobne si lístky v predpredaji kúpite v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach, najneskôr však 6.9. do 18:00.

Deti s výškou do 150 cm, seniori a osoby ŤZP majú vstup zdarma.

Online predpredaj vstupeniek na Košický letecký deň (končí 6.9. o 18:00)

Pri nákupe online v rezervačnom systéme TICKETWARE si v prvom kroku zvolíte počet vstupeniek. Tie sa vám následne zobrazia v košíku v pravom dolnom rohu obrazovky. K platbe prejdete po kliknutí na sumu so šípkou “pokračovať”.

Nákup je možný aj osobne, v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach, v pracovných dňoch: 10:00 – 12:30, 13:15 – 18:00 a v sobotu od 10:00 do 15:00.


Program Košických leteckých dní 2019 (identický pre oba dni)

Mapa areálu podujatia

letecke dni mapa arealu