fbpx
V roku 2019 osem TOP podujatí

Zoznam najlepších podujatí Košického regiónu pre rok 2019 je známy!

17.-18.5. Vôňa agátu a deň otvorených pivníc

Víkend, počas ktorého ožívajú unikátne tufové pivnice v Agátovom háji v Malom Horeši. Na tomto, stále vyhľadávanejšom podujatí, návštevníci ochutnávajú autentické vína drobných miestnych výrobcov.

22.6. Jánske ohne nad Šíravou

Dávne zvyky a mágia svätojánskej noci láka každoročne k Vinianskemu jazeru tisíce zvedavcov. Najkratšia noc v roku je len jedna, tak si ju vychutnajte v plnej paráde.

28.6. Festival Živé sochy

Fascinujúce umenie živých sôch nám často vyráža dych najmä na slávnych uliciach zahraničných metropol. Najviac živých sôch na jednom mieste na Slovensku stretnete koncom júna v Spišskej Novej Vsi. Podujatie je v roku 2019 medzi TOP podujatiami regiónu po prvý raz.

28.6. Zemplín Veterán Rallye

Tradičné stretnutie milovníkov všetkého, čo je nablýskané, ale zároveň retro. V centre Michaloviec defilujú staré (a ešte staršie) automobily i motocykle, aby potom prebrázdili regiónálne cesty.

3.8. Krásnohorské hradné hry

Obľúbené podujatie pod Hradom Krásna Hôrka návštevníkom každoročne približuje históriu iným spôsobom. V roku 2019 sa uskutoční už 14. ročník tohto podujatia.

18.8. Furmanské preteky

Furmanské preteky približujú neľahký chlebík furmanov. Remeslo, ktoré je – vďaka technologickému pokroku – potlačené do úzadia, tak môžu spoznať malí i veľkí návštevníci.

31.8.-1.9. Tour de Tokaj

Neobyčajné preteky – behom alebo na bicykli naprieč vlnitým terénom tokajských viníc. V roku 2019 sa Tour de Tokaj dostáva medzi TOP podujatia po prvý raz.

12.-13.10. Margecianske fajnoty

Medzinárodný gastrofestival sa z roka na rok teší vyššej obľúbenosti a návštevnosti. V Margecanoch môžete počas dvoch víkendových dní ochutnať dobroty regionálnej i svetovej kuchyne.