fbpx
Letnú turistickú sezónu v Slovenskom raji otvoril Beh v raji

Košice, 31.5.2016

V behu vznikol nový traťový rekord, ktorý vytvorili atléti z Kene. Na podujatie prišlo okolo šesťsto ľudí.

Uplynulý víkend na Beh v raji a otvorenie letnej sezóny v južnej časti Slovenského raja pri Dobšinskej ľadovej jaskyni, prišlo okolo 600 návštevníkov. Predpoludním sa na štart prvého ročníka Behu v raji postavilo 341 bežcov, medzi ktorými nechýbali ani atléti z Kene. Desaťkilometrovú trať zabehli v rekordnom čase. Najrýchlejší bol Rob Kibal s časom 30 minút a 37 sekúnd, zo Slovákov Jožo Urban z Košíc. Podujatie je novinkou zaradenou medzi TOP podujatia programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita.

Pripravila ho 28. mája Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš. Návštevníkov čakali viaceré atrakcie – od návštevy Dobšinskej ľadovej jaskyne s prekvapením, jazdy na koni na farme na Samelovej lúke, návšteva Tarzánie, či Ranča pod Ostrou skalou za zľavnené ceny. Zľavy platili aj na prechod roklinami.

Kým dopoludnia bežcom i divákom počasie prialo, popoludní sa nad kaňonom Stratená začali kopiť búrkové mraky.

V kultúrnom programe vystúpila hudobná skupina Q-plus aj kúzelník Wolf. Organizátori slávnostne vyhlásili víťazov pretekov v rôznych kategóriách a v tombole vyžrebovali hodnotné ceny pre návštevníkov. Keď prišiel čas vystúpenia folklórneho súboru Gemer z Dobšinej, začalo hrmieť a búrka so silným dažďom odohnala divákov od pódia. Z tohto dôvodu sa neuskutočnila aj Trial šou – exhibičné vystúpenie na bicykli.